Een onderhoudsvriendelijk terrein, met duidelijk aangegeven parkeerplaatsen en praktische looproutes naar de ingangen. Dat is straks het resultaat van een traject dat we in drie fasen gaan uitvoeren. Een mooie uitdaging!

In juni 2019 zijn we gestart met fase 1, in september van dit jaar volgt fase 2 en in het voorjaar van 2020 de afronding. De eerste stap (voor Heidi) was het maken van de ontwerptekening op basis van de wensen en ideeën van de opdrachtgever. Het moet een onderhoudsvriendelijk geheel worden, passend bij de uitstraling van de gebouwen op het terrein én de omgeving. Met zichtbare lijnen en een sobere uitstraling.

Grijze en rode bestrating

De uitvoering begon met het weghalen van de bestaande betonvloeren en het grondwerk voor de nieuwe. Hierbij kregen we hulp van G.W. Bulten B.V. uit Doetinchem, die het volledige grondwerk gaat verzorgen en ca. 1.000 m2 grijze betonklinkers machinaal gaat leggen in fase 2. Deze grijze bestrating laat zien hoe de wegen op het terrein lopen en waar de parkeerplaatsen zijn. Zelf gaan wij ca. 600 m2 rode gebakken klinkers met de hand leggen. Deze bestrating vormt een ‘rode loper’ naar de ingangen van de gebouwen.

Sobere beplanting

In de volgende fase leggen we grind langs alle muren van de gebouwen en gaan we met de beplanting aan de slag. Er komen groene beukenhagen die een zichtbaar lijnenpatroon vormen en de bermen met gras zorgen straks voor een fraaie overgang naar de natuurlijke omgeving, die bestaat uit bos en weilanden. Ten slotte planten we meerstammige Parrotia persica, die zullen zorgen voor hoogte, kleur en massa op het terrein!