Het gaat om een tuin van een jong gezin met 3 kinderen, waarbij volop speelruimte voor de kinderen moet zijn. De ouders kunnen daarnaast onder de veranda gaan genieten van een prachtig Geo-ceramica (een keramische tegel onlosmakelijk verbonden met een waterdoorlatende onderlaag.) terras. Dit terras kijkt uit op de veelzijdige natuur, in het buitengebied van Gaanderen.

We zijn gestart met het uitvoeren van het complete grondwerk, waaronder een natuurlijke grote wadi in de nieuwe fruitbomengaard. Een wadi is een laagte waarin het regenwater zich kan verzamelen en in de bodem kan filtreren. Een wadi helpt verdroging van de bodem tegen te gaan, vormt een buffer bij overvloedige regenval en draagt bij aan de zuivering van het water. Het regenwater van de schuurwoning komt terecht in deze wadi, om weer gebruikt te worden voor de natuur. De tuin wordt compleet aangelegd door onze hoveniers en in samenwerking met Grondverzet-Loonbedrijf GW Bulten BV.

De komende dagen staat het grondwerk op de planning. We verwerken hierin tyleen voor de beregening met eigen pompwater en grondkabels voor de tuinverlichting. Daarna gaan onze hoveniers aan de slag met de bestrating en grindkoffers rondom de woning. In het najaar worden de bomen, singels, hagen en borders ingepland (zie collage). Dit is de beste keuze om het in deze tijd van het jaar te doen, dit omdat het dan de beste planttijd is.

De komende weken houden wij u op de hoogte van dit project.