Wij krijgen regelmatig de vraag wanneer je het beste kunt beginnen met de voorbereiding van een nieuwe tuin of tuinaanpassing. Welke stappen moet je hierbij volgen? Onze tip: zet uw wensen, eisen en ideeën voor uw droomtuin nu op een rij.

Deze periode – de herfst en het begin van de winter – is ideaal om met dit proces te starten. Denk dus nu alvast na over wat u wilt veranderen aan uw tuin, thuis of bij uw bedrijf.

Altijd persoonlijk op locatie

Heeft u al een helder idee hoe uw ideale tuin eruitziet? Of kunt u juist wel wat inspiratie voor uw tuinplan gebruiken? Wij komen altijd persoonlijk op locatie de situatie bekijken. Natuurlijk doen we dit vrijblijvend.

Doornemen wensen, eisen en ideeën

Onder het genot van een kop koffie nemen wij graag uw wensen en de mogelijkheden met u door. We meten in waar nodig (altijd met een laser) en laten foldermateriaal achter.

Bespreken offerte en advies

Voor de uitvoering en het benodigde materiaal ontvangt u een vrijblijvende offerte, die wij altijd persoonlijk met u bespreken. Eventueel voorzien we deze offerte van een ontwerptekening, compleet met beplantingsplan. Wij zoomen in op uw wensen en aandachtspunten; van keuze in materiaal en het lichtplan tot en met ideeën voor de bestrating en parkeren. Soms is het handig om in dit stadium al demomateriaal te kunnen bekijken; dit nemen wij mee.

Werkvoorbereiding en planning

Voelt het goed en kunnen we aan de slag? Dan plannen wij de uitvoering van de werkzaamheden in.

Hopelijk geeft dit een helder beeld van de nodige stappen om te komen tot een fraaie nieuwe tuin. Heeft u toch nog vragen? Laat het me weten!

Heidi Gronert