Bij Oscar’s Groen stellen we alles in het werk om uw tuin of groenvoorziening mooi te maken én te houden. Wie wij zijn? Deze keer stelt Marten Jonker (48) uit Aalten zichzelf aan u voor.

“Ik ben bij Oscar’s Groen begonnen als uitzendkracht. Dit beviel van beide kanten zo goed, dat ik nu in vaste dienst ben. Als allround hovenier ben ik overal inzetbaar, maar ik houd me vooral bezig met tuinaanleg. Dit doe ik meestal met mijn vaste samenwerkingspartner Jan-Willem. Wij vormen een prima team en hebben vaak aan een paar woorden genoeg om elkaar te begrijpen. Ook belangrijk: we hebben lol met elkaar.”

Mooie uitdaging

“Het leukste aan mijn werk vind ik dat je een tuin vaak van A tot Z bewerkt – behalve de elektra dan – en echt eer van je werk hebt. Van bestrating en timmerwerk tot en met de beplanting. Het is mooi om toe te werken naar een eindresultaat dat er fraai uitziet en waar je iemand blij mee maakt. Vooral het timmerwerk vind ik leuk om te doen. Ik ben graag met hout bezig en maak met plezier schuttingen, terrasoverkappingen en schuren. Het is altijd weer een mooie uitdaging! Ook privé ben ik graag lekker buiten aan het prutsen, bijvoorbeeld in mijn eigen groentetuin. Daarnaast ben ik imker: een echt buitenmens dus!”