Een opdrachtgever in Gaanderen wilde een nieuwe schutting laten plaatsen, maar wel graag de planken van de oude schutting hergebruiken. Geen probleem natuurlijk. Hoe duurzamer, hoe beter!

De oude schutting was volledig van hout gemaakt en begon onderaan te rotten. Bovendien zorgde de schutting voor inkijk. Hoog tijd voor een nieuwe dus. Met behulp van een minikraan en een speciale klem hebben we grijze L-elementen geplaatst: de ideale oplossing om hoogteverschillen op een steil aflopend terrein én de zware last van de nieuwe schutting op te vangen.

Meer privacy

Vervolgens hebben we aan de achterzijde zware hardhouten palen geplaatst en in beton verankerd. Op deze palen hebben we de oude planken van de vorige schutting gemonteerd, met daarboven nieuwe geïmpregneerde planken. Deze hebben we vlak boven elkaar aangebracht, om zo meer privacy te creëren. Ten slotte hebben we de bestrating opnieuw aangebracht en enkele stapelblokken stevig verlijmd, die dienst doen als muurtje. Een fraai resultaat, al zeggen we het zelf.