In december 2018 hadden we het eerste gesprek met de opdrachtgever over het aanleggen van nieuwe bestrating. Op basis van zijn wensen en ideeën hebben wij een ontwerptekening gemaakt. Toen deze werd goedgekeurd, werden de werkzaamheden ingepland.

We hadden hierbij te maken met een mooie uitdaging: omdat de ondergrond van klei is, was het belangrijk om het bestraten te laten plaatsvinden tijdens een lange, droge periode. In februari van dit jaar konden we aan de slag!

Betonklinkers in twee kleuren

We zijn gestart met het weghalen van de oude bestrating; klinkers en grind. Hierna hebben we het totale grondwerk uitgevoerd en cunetten op de juiste diepte gemaakt of opnieuw geprofileerd. Vervolgens hebben we de nieuwe bestrating aangebracht: betonklinkers in keiformaat, KOMO-gecertificeerd! Dit gebeurde volgens ons ontwerp: de kleur heidepaars als lijnenspel vanuit de deuren en de overige delen in de kleur antraciet.

De bestaande straatkolken hebben we gehandhaafd voor een goede afwatering. In totaal hebben we zo’n 300 m2 bestraat. Een ontzettend leuk project, waar we met plezier op terugkijken!