Uit onderzoek blijkt dat ‘groene’ schoolpleinen een positief effect hebben op de gezondheid, het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen. Groen stimuleert hen om meer te bewegen en het bevordert hun motorische ontwikkeling. Ook vinden kinderen een school met groen schoolplein leuker. Kinderen hebben er meer vriendjes en er wordt minder ruzie gemaakt en minder gepest. Een mooi uitgangspunt voor het terrein rondom de school Gaanderwijs in Gaanderen. Hier komen natuur, leren en uitdagingen samen.

Spelen, voetballen en oogsten
In ons ontwerp hebben we gekozen voor diverse pleinen waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Met gras waar gevoetbald kan worden en met beplanting die zorgt voor heerlijke geuren, mooie kleuren en een natuurlijke uitstraling. Ook zijn er vruchtdragende bomen te vinden, zodat leerlingen en leerkrachten straks kunnen genieten van onder meer lekkere verse appels, heerlijke walnoten en mooie kastanjes.

Paden en gras
In november 2017 zijn we begonnen met het grondwerk en het aanplanten van bomen, heesters en vaste planten. In maart 2018 hebben we de laatste werkzaamheden afgerond: het aanleggen van paden en het inzaaien van het graszaad en het wilde-bloemenmengsel. We wensen de leerlingen van Gaanderwijs veel speelplezier!