We kennen ze allemaal wel: oude, bruine coniferen die prima dienst doen als tuinafscheiding, maar er niet fraai uitzien. In Doetinchem zorgde Oscar’s Groen voor een mooi alternatief. Groen, met direct volop privacy.

Onze opdrachtgever wilde graag de oude coniferen laten weghalen en op deze plek een mooie groene afscheiding realiseren. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben de bruine coniferen gerooid en afgevoerd. Op dezelfde plek hebben we nieuwe hardhouten palen geplaatst, met hiertussen onbehandeld betongaas van 2.25 cm hoog.

Betongaas met hedera

Aan de tuinzijde van onze opdrachtgever hebben we heidematten aan het betongaas bevestigd. Deze zullen in de loop van de tijd vanzelf verdwijnen. Ook hebben we 35 hederaplanten (klimop) aangeplant, met een hoogte van 160 tot 180 cm. Door de combinatie van de matten en de beplanting ontstond meteen volop privacy.

Meer ruimte

De andere aanwezige planten hebben we uitgegraven, gescheurd en opnieuw verdeeld in een bestaande border. Doordat de nieuwe afscheiding minder ruimte inneemt dan de coniferen, konden we het terras iets verruimen en ontstond meer ruimte. Met deze klus konden Jan-Willem en Marten in twee dagen tijd hun vakmanschap goed laten zien.

Tegen het einde van het jaar komen we weer terug om te kijken hoe mooi het allemaal is gegroeid en maken we de tuin weer winterklaar.