Maurice en Bram konden aan de slag met een bloemrijke vraag vanuit onze opdrachtgever: ‘’Meer kleur, flora en fauna en biodiversiteit in onze tuin.’’ Wij hebben gekozen voor een wilde bloemenweide voor meer leven en kleur voor de cliënten en bewoners. Denk hierbij aan fladderende vlinders, rondvliegende bijen en bloemige geuren die voorbij komen.

Een oppervlakte van zo’n 500 m2. De grond is machinaal afgegraven en afgevoerd door G.W. Bulten Doetinchem. Hiervoor in de plaats is schrale, leemhoudend zand gekomen. Dit is ingezaaid met een mengsel voor droge, warme en voedselarme gronden. We hebben een wilde bloemenmengsel gezaaid waar o.a. Duizendblad, rolklaver, knolboterbloem, kluwenklokje, bevernel, raterlaar, grote tijm, knoopkruid, marjolein, ereprijs, brunel en nog zo’n 30 andere soorten bevat.

Weinig tot geen onderhoud

De bloeitijd is vanaf vroeg voorjaar tot najaar. Daarnaast heeft deze tuin weinig/tot geen onderhoud nodig. Dit houdt in één keer per jaar maaien en dan circa 10 dagen het maaisel laten liggen ten behoeve van het zaden.

Laat die vlinders maar komen!